Blind gelezen

 

Beste volgers, graag heet ik jullie welkom op de laatste leesopdracht. Na veel lezen en schrijven komt er langzaamaan een eind en dat einde is nu in zicht.

Blind gelezen. Je leest een boek zonder te weten welke opdracht er aan gekoppeld wordt. Daarvoor heb ik het boek “Het voordeel van de twijfel” van Stefaan van Brabandt gekozen. Waarom dit boek? Een tijdje geleden tijdens een gesprek over mijn interesse van filosofie met meneer Burke scheurde hij een blaadje uit zijn notitie schrift en schreef daarop de titel van dit boek. Ik had dit blaadje even gelaten voor wat het was tot ik deze op een dag tussen een stapel bladeren heb gevonden op mijn bureau en dat was volgens mij een teken. Zo ging ik dus naar de bibliotheek op zoek naar dit boek en vond hem uiteindelijk. Ik was blij dat ik hem gevonden had dus ik huppelde wederom al fluitend met vlindertjes om me heen naar de kassa om dit boek te claimen.  

Het boek kaart elk hoofdstuk een nieuwe maatschappelijke situatie aan die de auteur vervolgens in twijfel trekt en volgens denkwijzen van andere filosofen een soort middenweg zoekt. Interessant voor zij die zoals ik graag een stukje filosofie lusten, uitputtend saai voor zij die liever onwetend over bepaalde zaken door het leven gaan.

Na het boek gelezen te hebben onthulde meneer Burke met trots zijn creatieve opdracht die aan het boek gekoppeld was. We moesten in groepjes een poster maken waarin we gelijkenissen maar ook verschillen moesten vinden tussen onze boeken. Klinkt simpel maar zo simpel was het niet. Mijn 3 collega’s hadden een oorlogsboek en ik had eerder een maatschappelijk/filosofisch getint boek. Ik was dus grotendeels de vreemde eend in de bijt. Bij nader inzien kwam, verrassend voor ons allemaal, twijfel als het gemeenschappelijke thema naar boven. In elk boek werd er getwijfeld, al ging het over zichzelf of over het leven. Uiteindelijk hebben we dan met het eindresultaat een korte presentatie gegeven.

Het was een leuke opdracht die ons de mogelijkheid gaf in groep creatief aan de slag te gaan. We hebben onze kennis over de boeken kunnen bundelen en zo een geslaagde opdracht naar voor te brengen.

Hierbij onze poster:


 

Ook deze post wordt afgesloten met een kader-waardig citaat:

“’t Leevn is vo de rappe zeitn boer en ie stook zinn trekteur in 2de!”

~Den boer

Ever loving, never leaving

Greets mr. D.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts